(untitled) (Revija za univerzalno odličnost, 2026)
Raziskovalno vprašanje (RV): Kako samokovčing vpliva na kakovost življenja? Namen: Namen raziskovanja je pregledati motivatorje, ki vplivajo na kakovost življenja, kako si pomagati, da svojo kakovost življenja dvigneš na višjo raven, izvesti anketo in potrditi ali zavreči zastavljene teze. Metoda: Za metodo raziskovanja sem opravila kvantitativno metodo in sicer pripravila anketo v orodju 1KA. Anketo sem objavila na spletu. Rezultati: V raziskavi sta bili postavljeni dve hipotezi. Prva hipoteza, da je denar najpomembnejši motivator ni bila potrjena. Anketiranci so izbrali, da je svoboda najpomembnejši motivator. Druga hipoteza, da posamezniki potrebujejo samokovčing pri doseganju zastavljenih ciljev, je bila potrjena. Anketiranci pri svojem delu potrebujejo samokovčing, za doseganje zastavljenih ciljev. Organizacija: Z raziskavo je prikazana metoda samokovčinga, katera ima korist in pozitiven vpliv na posameznika in prav tako organizacijo. Družba: Z raziskavo je bilo v teoretičnem delu opisani načini, kako vplivamo na kakovost svojega življenja in s tem posredno vplivamo na družbo. Originalnost: Po mojem se do sedaj še nisem srečala na spletu s samokovčingom in z anketnim vprašalnikom. Omejitve/nadaljnje raziskovanje: V raziskavo bi bilo potrebno vključiti večje število anketirancev in večje število vprašanj na temo kakovosti življenja.