(untitled) (Revija za univerzalno odličnost, 2026)
Raziskovalno vprašanje (RV): Kakšna je bila varnostna situacija v cestnem prometu v Sloveniji leta 2018? Namen: Posledice prometnih nesreč so materialna škoda, poškodbe in smrtne poškodbe. Namen raziskave je ugotoviti, kakšna je ogroženost posameznih tipov udeležencev v cestnem prometu in kakšna je njihova vloga v prometnih nesrečah. Metoda: Uporabljeni so sekundarni podatki prometne varnosti Ministrstva za notranje zadeve za leto 2018. Rezultati: Pešci in vozniki motornega kolesa so v cestnem prometu najbolj ogroženi. Organizacija: Rezultati bodo v pomoč ukrepanju Ministrstva za notranje zadeve. Družba: Povečanje prometne varnosti pomeni manjše družbene stroške zaradi nesreč. Originalnost: Raziskava je pomembna za povečanje varnosti v cestnem prometu. Omejitve/nadaljnje raziskovanje: Uporabljeni so samo podatki za leto 2018.