(untitled) (Revija za univerzalno odličnost, 2026)
Raziskovalno vprašanje (RV): Kateri dejavniki vplivajo na motivacijo za izobraževanje odraslih? Namen: Namen in cilj raziskave je preučiti in predstaviti izobraževanje, družbene vidike izobraževanja, kakšen vpliv imata dednost in okolje kot dejavnika za motiviranje za izobraževanje in kaj odrasle motivira za izobraževanje. Metoda: Metoda, ki smo jo uporabili je kvalitativen, deskriptiven pristop, ki temelji na preučevanju obstoječe literature, člankov ter na podlagi osebnih izkušenj. Rezultati: Rezultati raziskave so pokazali, da je za razvoj posameznika in družbe pomembno kontinuirano izobraževanje, ki je povezano z pridobivanjem znanj, ki se lahko uporabi na različnih področjih življenja. Družba: Kontinuirano izobraževanje odraslih je pomembno za osebni in družbeni razvoj. Originalnost: Naredili smo pregled člankov ter ugotovili, da je pridobivanje novih znanj in spoznanj ključnega pomena za učinkovitost posameznika na različnih področjih življenja. Omejitve/nadaljnje raziskovanje: Raziskava je bila narejena na podlagi teorije, člankov in študijskih nalog.