(untitled) (Revija za univerzalno odličnost, 2026)
Raziskovalno vprašanje (RV): Primerjava vodenja proizvodnje z uporabo modela odličnosti EFQM. Namen: Namen raziskave je na osnovi primerjave vodenja proizvodnje z uporabo modela odličnosti EFQM, ugotoviti identičnost in razhajanja. Cilj je izboljšati vodenje proizvodnje in se s pomočjo modela približati odličnosti. Metoda: Uporabljena je kvalitativna metoda primerjalne analize. Rezultati: Rezultati kažejo na odstopanje, ki predstavljajo priložnost za izboljšanje vodenja proizvodnje z odličnostjo. Organizacija: Če bi organizacija upoštevala rezultate, bi bila to pridobitev za organizacijo. Družba: Način primerjave se lahko uporablja tudi v širšem okolju. Originalnost: Raziskava je originalna in prva take vrste v proizvodni organizaciji. Omejitve/nadaljnje raziskovanje: Z raziskavo bomo pridobili izboljšave na področju vodenja proizvodnje s pomočjo modela odličnosti.