Odličnost in trajno doseganje izvrstnih rezultatov (Revija za univerzalno odličnost, 2026)
Raziskovalno vprašanje (RV): Kako oz. na kakšen način organizacije trajno dosegajo izvrstne rezultate?Namen: Namen je, da ugotovimo s kakšnim pristopom v organizaciji dosegajo trajno doseganje izvrstnih rezultatov in hkrati predstaviti model poslovne odličnosti EFQM.Metoda:  Za analizo je bila uporabljena kvalitativna metoda.  Pregled literature iz raznih internetnih naslovov,  člankov, brošur, magistrskih nalog.Rezultati:  Za doseganje trajno izvrstnih rezultat je potrebno vključevati vse zaposlene, ter usmerjati svojo organizacijo po modelu odličnosti EFQM.Organizacija: Za trajno doseganje trajnih izvrstnih rezultatov je predvsem pomembno vodstvo organizacije in s tem povezana vizija, vrednote, strategija.Družba: Organizacija, ki trajno dosega izvrstne rezultate mora poskrbeti, da z svojim delovanjem ne škoduje okolju s svojim delovanjem in je trajnostno naravnana.Originalnost: Organizacije sledijo modelu odličnosti EFQM, za analizo podatkov uporabimo orodje Radar.  Omejitve/nadaljnje raziskovanje: Raziskavo bi lahko razširili na druge gradnike in jih obširno opisali za našo organizacijo.
Keywords: izvrstni rezultati; model odličnosti EFQM; model EFQM; odjemalci; orodje RADAR; poslanstvo; trajnost; vodstvo; vizija; vrednote; zaposleni