Kakovost življenja sodobnega časa (Revija za univerzalno odličnost, 2026)
Raziskovalno vprašanje (RV): Kako vpliva sodobni čas na kakovost življenja glede na posamezne kazalnike?Namen: Namen je predstaviti posamezni kazalnik kakovosti življenja ter podati oceno primerjave statistike Slovenije in EU in našega raziskovanja.Metoda: V raziskavi je uporabljena kvalitativna metoda, kjer je bila izvedena analiza različnih člankov in literatur.Rezultati: Kakovost življenja v primerjavi s preteklostjo pada, izgublja se pomoč ljudi, želja po napredku, želja po boljšem, kakovostnejšem življenju.Organizacija: Ustrezna kakovost življenja lahko omogoča boljše pogoje in večjo zainteresiranost za pozitivno življenje sodobnega časa.Družba: Posamezniki so tisti, ki lahko v svojim zadovoljnim, pozitivnim razmišljanjem in trudom usmerjajo in zastavljajo cilje v kakovostno prihodnost življenja.Originalnost: Predstavitev pregleda kakovosti življenja sodobnega časa.Omejitve/nadaljnje raziskovanje: Raziskava je bila narejena na podlagi člankov in literature.
Keywords: kakovost življenja; sodobni čas; ljudje; čas; varnost; materialne dobrine; odnosi; pomoč ljudi