Andragoška/pedagoška podpora izobraževalnih programov za menedžerje dobrega počutja (Revija za univerzalno odličnost, 2026)
Raziskovalno vprašanje (RV): Katere so najbolj optimalni medijski formati za učno vsebino za ciljno skupino (menedžerji dobrega počutja)? Katero ogrodje ocenjevanja bi bila najbolj primerna merjenje izidov? Katere vrste pedagoške/andragoške pomoči so potrebna, da sodelujejo udeleženci (menedžerji dobrega počutja) v učno vsebino? Katere so najbolj primerna učne metodologije (poučevanja in učenje) za menedžerje dobrega počutja?Namen: Namen in cilj raziskave je primerjava andragoško/pedagoške podpore izobraževalnim  programov za menedžerje dobrega počutja  med Slovenijo ter EU in ZDA.Metoda: S kvalitativno metodo raziskovanja smo preučili 36 člankov in spletnih strani. Raziskava je temeljila na preučevanju teh člankov in spletnih strani na temo izobraževalnih programov za menedžerje dobrega počutja.Rezultati: Andragoško/pedagoška podpora izobraževalnim  programom za menedžerje dobrega počutja bistveno boljša v ZDA in EU kot v Sloveniji. Slovenija je na področju podpore izobraževalnih programov za menedžerje dobrega počutja še dokaj na začetku primerjalno z ostalimi državami kot so EU in ZDA.Organizacija: Raziskava lahko pripomore tako menedžerjem kot najvišjemu vodstvu spoznati različne pristope za dosego kompetenčnih menedžerjev, kateri lahko širijo 'dobro počutje' med zaposlene.Družba: Z izobraževalnimi programi za menedžerje dobrega počutja lahko pozitivno vplivamo  na zadovoljstvo in zdravje zaposlenih ter posledično na kakovostnejše življenje tako zaposlenih kot njihovih družinskih članov.Originalnost: Raziskava podaja pregled vzorca raziskave glede na vse najdene članke, vezane na tematiko andragoško/pedagoške podpore za menedžerje dobrega počutja.Omejitve/nadaljnje raziskovanje: Raziskava je bila omejena in narejena na podlagi teorije ter člankov in spletnih strani na podana raziskovalna vprašanja.
Keywords: menedžer; izobraževanje; dobro počutje; stres; medijski formati; andragogika; kovčing