Vodenje proizvodnje z uporabo modela odličnosti EFQM (Revija za univerzalno odličnost, 2026)
Raziskovalno vprašanje (RV): Primerjava vodenja proizvodnje z uporabo modela odličnosti EFQM.Namen: Namen raziskave je na osnovi primerjave vodenja proizvodnje z uporabo modela odličnosti EFQM, ugotoviti identičnost in razhajanja. Cilj je izboljšati vodenje proizvodnje in se s pomočjo modela približati odličnosti.Metoda: Uporabljena je kvalitativna metoda primerjalne analize.Rezultati: Rezultati kažejo na odstopanje, ki predstavljajo priložnost za izboljšanje vodenja proizvodnje z odličnostjo.Organizacija: Če bi organizacija upoštevala rezultate, bi bila to pridobitev za organizacijo.Družba: Način primerjave se lahko uporablja tudi v širšem okolju.Originalnost: Raziskava je originalna in prva take vrste v proizvodni organizaciji.Omejitve/nadaljnje raziskovanje: Z raziskavo bomo pridobili izboljšave na področju vodenja proizvodnje s pomočjo modela odličnosti.
Keywords: poslovna odličnost; model odličnosti EFQM; proizvodnja; vodenje; vodja